ZEISS BlueProtect

- A ZEISS kék-ibolya fényt kiszűrő megoldásai -

Czékmann Optika

DuraVision BluePortect - a megoldás beltéri tevékenységekhez

A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri ezen források kék-ibolya fényét, így elkerüli, hogy a fény a szembe kerüljön.

Ez a ZEISS réteg 15 BPI-re csökkenti a 380–455 nm közötti spektrum fényáteresztését (vagyis a kék veszélyt), de megtartja a 460 nm fölötti magas fényáteresztést.

A kék-ibolya fénynek való kitettségünk nem mindig egyforma. Azonban mindig kényelmes látásra van szükségünk.

A kék-ibolya fény mindenütt jelen van, bár erőssége igen változó.
Amíg egy tipikus LCD monitor 250 cd/m2 fényerőt produkál, a tiszta kék ég délben 32-szer ennyit. A közvetlen napfény több ezerszer is erősebb lehet.

A kék-ibolya fény két oldala

Pro

Szabályozza a cirkadián ritmust (nappal-éjszaka ritmus) Számos bizonyíték létezik arra, hogy a 400-520 nm közötti spektrum maximum 460 nm-es kék fénye fontos a test melatonin szintjének megfelelő szabályozásához, amely befolyásolja a cirkadián ritmusunkat (nappal-éjszaka ritmusunkat) és az általános jó közérzetünket.

Kontra

Növeli a makula degeneráció kockázatát Másfelől arra is rengeteg bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy ha hosszú ideig 460 nm alatti, maximum 440 nm-es kék-ibolya fénynek vagyunk kitéve, az hozzájárulhat a retina fotokémiai károsodásához, így idővel növeli a makula degeneráció kockázatát (ezt „kék fény veszélyként” is ismerjük).

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából

- Kínáljon megoldást ügyfelei egészségügyi aggályaira a ZEISS kék-ibolya fényt szűrő megoldásaival.

- Biztosítson átfogó kínálatot, amely figyelembe veszi a káros kék-ibolya fény eltérő erősségi szintjeit beltéri és kültéri tevékenységek során egyaránt.

- Könnyen érthető a Kék Védelem Mutatónak (BPI) köszönhetően.

Czékmann Optika

A ZEISS szűrő kínálata

A ZEISS BlueProtect Index (BPI - Kék Védelem Mutató) a viselő leggyakoribb tevékenységei alapján segít kiválasztani a megfelelő megoldást a kék fény szűréséhez. A 100 a Skylet® színezések által nyújtott maximumot jelöli.

A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri a kék-ibolya fényt

A ZEISS DuraVision® BlueProtect részben visszaveri a kék-ibolya fényt

Czékmann Optika
Czékmann Optika

#SZEMVIZSGÁLAT #SZEMÜVEGKERET NYÍREGYHÁZA #SZEMÜVEGKERET AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #SZEMÜVEG #ZEIIS LENCSE AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #OPTIKA NYÍREGYHÁZA #CZÉKMANN OPTIKA NYÍREGYHÁZA #LÁTÁSVIZSGÁLAT NYÍREGYHÁZA #ZEISS LENCSE AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #BLUEPROTECT NYÍREGYHÁZA #DRIVE SAFE NYÍREGYHÁZA #PROGRESSZÍV LENCSE AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #MULTIFOKÁLIS LENCSE AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #ÁRGARANCIA SZEMÜVEGLENCSÉRE #KOMPLETT SZEMÜVEG KÉSZÍTÉS #AHÁNY ÉVES ANNYI % KEDVEZMÉNY #LACOSTE NYÍREGYHÁZA #DIGITAL LENS NYÍREGYHÁZA #LÁTÁS HÓNAPJA NYÍREGYHÁZA #LÁTÁS HÓNAPJA AKCIÓ #FONTOS A LÁTÁSOM #VÉKONYÍTOTT LENCSE AKCIÓ #VÉKONYÍTOTT LENCSE AKCIÓ NYÍREGYHÁZA #FÉNYRE SÖTÉTEDŐ LENCSE #BIFOKÁLIS LENCSE #BIFOKÁLIS LENCSE AKCIÓ #BIFOKÁLIS LENCSE NYÍREGYHÁZA #LEGJOBB ÁR GARANCIA #MEGSZOKÁSI GARANCIA #ZEISS MINŐSÉGI GARANCIA #ZEISS KIEMELT PARTNER