Skip to content

Kontaktlencse előfizetéseink

- Kontaktlencse -

Czékmann Optika

A Czékmann Optikánál 4 egyszerű lépésben lehet kontaktlencséje

Czékmann Optika
Czékmann Optika

Termékek és árak

TERMÉK KATALÓGUS
Czékmann Optika
Czékmann Optika

Kontaktlencse nyáron is!

Nyáron sokan választják szemüveg helyett a kontaktlencsét, hiszen ilyenkor végre fel lehet venni a kedvenc napszemüveget, mely nemcsak divatos, hanem megfelelő védelmet nyújt a káros UV sugarakkal szemben.

Ha szemüveges vagy és szeretnél kontaktlencsét, keresd fel optikusodat és jelentkezz be egy kontaktlencse látásvizsgálatra, betanításra az üzletben dolgozó kontaktlencse specialistához!

Kontaktlencse előnyök és hátrányok

A kontaktlencse viselésnek természetesen vannak előnyei és hátrányai a nyári időszakban is. 

ELŐNY: Nyáron nagy szabadságérzetet ad a kontaktlencse, könnyedén viselhetünk vele napszemüveget és élvezhetjük a lencse adta nagyobb látóteret is.

HÁTRÁNY: Vannak bizonyos alapszabályok, melyekre érdemes odafigyelni és betartani a szemünk egészségének védelmének érdekében.

 

Mire érdemes odafigyelni?

A kontaktlencse viselés során, főleg nyáron oda kell figyelni néhány alapszabályra, a biztonságos lencse viselés és az egyes betegségek megelőzése érdekében.

A vízparton, strandon sokszor macerássá válhat a lencse felhelyezése, ráadásul nem is biztos, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő higiéniai feltételeket (pl.: szappan, kéztörlő hiánya, koszos csaptelep), mellyel könnyen kárt okozhatunk a szemünknek és nem kívánatos kórokozókat vihetünk fel a lencsével a szemünkre. Érdemes inkább még otthon felhelyezni a lencséket, ahol biztosítva van a megfelelő higiénia.

A lencse nyáron a nagy melegben könnyedén kiszáradhat a magas páratartalom, a kevés pislogás és nem elegendő folyadékbevitel miatt. Este a kontaktlencse levétele ezáltal nehézkes lehet, de kellő odafigyeléssel, megóvhatjuk magunkat és látószervünket a kontaktlencse eltávolítás kellemetlen érzetétől. A nagy melegben ezért érdemes odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre és a folyamatos nedvesítésre. 

Keresd fel kontaktlencse specialistádat és kérd, hogy javasoljon szemedhez és lencsédhez való nedvesítőcseppet!

Az uszoda/ medence vize számos veszélyt rejthet a kontaktlencseviselők számára, így, ha strandolni vagy uszodába mész, érdemes napi eldobható lencséket használnod, melyet a nap végén mindenképp a kukába dobj és ne a wc-be! Ezzel megelőzheted, hogy a szemedre felvidd a nem kívánatos kórokozókat, ha pedig mégsem napi eldobható lencsét használsz, akkor érdemes egy erőteljesebb tisztítást végrehajtani hidrogénperoxidos ápolószerrel és a hozzá való speciális katalizátoros tokkal.

(További hasznos információkért olvasd el következő cikkünket is a kontaktlencse etikettről!

 

Napszemüvegre fel!

Hogyha betartod a kontaktlencsével kapcsolatos alapvető szabályokat, akkor valóban felhőtlenül élvezheted a nyarat kedvenc napszemüveged és kontaktlencséd segítségével. A piacon számos modern optikai megoldás, divatos és kényelmes napszemüveg kapható, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Elő hát a napszemüvegekkel és irány a strand!

Czékmann Optika

Kontaktlencse kisokos

Melyek az alapvető higiéniai előírások a kontaktlencse kezelése során?

Mielőtt a lencsékhez nyúlna, minden alkalommal mossa meg a kezét, alaposan öblítse le a szappant, majd kezét olyan törülközővel szárítsa meg, ami nem bolyhosodik!

Hogyan használjam a kontaktlencsét, ha sminkelek?

A kontaktlencsét minden esetben a smink felvitele előtt helyezze a szemére, és a smink lemosása előtt távolítsa el szeméről!

Viselhetem éjszaka alvás közben a kontaktlencsémet?

Kizárólag abban az esetben viselje lencséjét alvás közben az éjszaka során, ha azt kontaktlencse illesztője is javasolja.

Milyen kontaktlencsét használjak vízi sportokhoz?

Vízi sportokhoz kizárólag a naponta eldobható lencséket ajánljuk!

Használhatom-e több napon keresztül is kontaktlencsémet?

Kizárólag az erre a célra készített lencséket használhatja többször. Az egyszer használatos, napi cseréjű lencséit használat után minden esetben dobja el, ne tisztítsa, tárolja további viseléshez!

Hogyan és milyen gyakran tisztítsam kontaktlencséimet?

Az egyszer használatos kontaktlencsék kivételével lencséit, azok viselete után, minden alkalommal tisztítsa meg! Óvatosan dörzsölje meg a lencsék mindkét oldalát, és alaposan öblítse le azokat friss ápolószerrel!

Kell-e cserélnem a kontaktlencse-tároló tokot?

Igen. Minden lencsecserét követően, de legalább 30 naponta cserélje le a tároló tokot.

Hányszor használhatom újra a már felhasznált kontaktlencse ápolószert?

Az oldat egyszer használatos, soha ne használja fel többször!

Meddig áll el a lencseápoló folyadék?

Az ápolófolyadék szavatosságát megtalálja a flakonon. Ne használja, ha lejárt!

Viselhetem a lencséimet szembetegség vagy szemsérülés estén?

Szembetegség vagy sérülés esetén ne viselje kontaklencséit! Amennyiben szemcseppet vagy szemgyógyszert használna, előtte minden esetben konzultáljon kontaktlencse-illesztőjével!

Számít, hogy a jobb, vagy a bal rekeszben tárolom a lencséimet?

Igen. Ügyeljen rá, hogy bal és jobb oldali lencséit ne cserélje fel és mindig a megfelelő jelzésű tároló rekeszbe helyezze őket!

Czékmann Optika